Monoshocker forts 3

Jag vill ha riktigt korta skärmar på hojen..... och snål som man är så ville jag inte köpa något skärmämne. Så jag kapade framskärmen som har bättre radie än bakskärmen till mitt 18" hjul i 3 bitar. setsade ihop 2 av dom.... skar dom på längden och breddade 9 cm....vips så har jag både en fram och bakskärm!


Monoshocker forts 2

Jag har börjat att smida till sadel och fästet för sadel och övre stötdämparfästet. Tanken är att bakljuset och blinkers ska sitta direkt under sadeln. Funderar på att borra lite hål för att lätta men mest för att det är snyggt! Jag tänkte köpa skärmämne och bara skära till bakskärmen men jag tror jag ska snåla och göra 2 skärmar av framskärmen. mest bara för att testa om jag kan =)


----- NEW PROJEKT-----MONOSHOCK SPORTSTER-----

Mitt nya projekt är min egna sportster. Det här är ett spännande projekt som går ut på att få en vanlig sportster att bli ett väldigt udda och ballt bygge! Det är ytterst ovanligt med byggen baserat på sportstern. Om detta blir en hit så kommer det komma fler spännande byggen baserat på sportstern!

Det som kommer att bli den stora grejen med detta bygge är bakdelen! Istället för dubbla stötdämpare bak så kommer jag sätta dit en enkel dämpare från en Yamaha R1. Istället för det klena 130 mm bakdäcket som sitter orginal där bak så kommer ett 200 sitta fint! bakskärmen kommer vara monterad på svingen som i sig är en egen historia. Svingen är breddad, förlängd och förstärkt.

Jag har jobbat lite på sidan av chopperbygget och har redan kommit en bra bit på vägen. eftersom jag åker varje dag på hojen så vill jag fixa så mycket delar som möjligt på sidan av och sedan göra det sista så snabbt som möjligt.

 Utgångsobjektet
Aphäng kommer se bra ut till slut... jag lovar! =)
 Svingen omgjord
Dämparen
 Nya hjulet i svingen
 Ny oljetank i alu. svetsat själv
 fotpinnar
 Lägre stötdämparfäste

Mullemeck bygger harley chopper forts 39

Ja nu är då allt klart som jag har åttagit mig i alla fall. Felsökning av startproblemet får fortsätta i bakgrunden och jag kommer att återkomma med det samt bättre helhetsbilder m.m. här är iaf ett smakprov


Mullemeck bygger harley chopper forts 38

Jag tog lite hjälp av svärfar och fixade olja till bromsarna och luftade dom. både ledningar och ok va helt tomma på olja så jag tänkte att det här kommer ta världens tid. men jag tog en slang och satte på luftnippeln och sög vaacum. Det va himla effektivt måste jag säga. men inte så himla smakligt kanske =) Med detta så är bygget mer eller mindre klart. snygga till lite kablar så känns det riktigt bra!..... förutom att den inte går att köra =)

Mullemeck bygger harley chopper forts 37

Nu har jag mekat en sväng och jag kan utesluta några saker och har hittat lite fel. Det jag kan utesluta är startmotorn. Kolen såg bra ut och inget verkar glappa. Men startaxeln ser inte alls så kry ut och den glappar rätt mycket i det ena nållagret. jag får nog lägga på lite matrial och svarva av ena axel-änden för att det ska sluta glappa.

Jag fixade en ny e-märkt och godkänd ljusinsats och den funkade direkt. så nu finns det en fungerande framlampa. Hastighetsmätaren är i funktion oxå. så nu är det bara olja i bromsar som är kvar förutom mitt "lilla" bekymmer med starten.

Mullemeck bygger harley chopper forts 36

Egentligen har jag ingen tid att meka när jag jobbar kväll men jag va bara tvungen att skruva bort starten i alla fall. när jag pillar på dreven så är det helt klart "jullrigt". det känns allt annat än så stabilt som jag vill att det ska vara. jag får skruva bort start axeln oxå och se om axeln är sliten eller om lagren är dåliga. hur som hellst vill jag ha det mer stabilt för att vara nöjd. när starten ändå är borta tänker jag kolla kolen, kollektorn och lagrena i den oxå. nu vill jag att det ska vara i toppskick!!


Mullemeck bygger harley chopper forts 35

Jag har bestämt mig för att göra det sista som är kvar och lämna startproblemet en liten stund. Det kanske ger sig om jag får tänka på annat en liten stund. men jag börjar ana att det inte är elektriskt utan att det är mer mekaniskt fel. så jag får nog skruva lite på det där och se om jag kan komma på något fel. Så det jag ska göra närmast är att förlänga kabeln till hastighetsgivaren fixa bromsarna och sen framlyktan.

Mullemeck bygger harley chopper forts 34

Ja efter lite tester och grejer så har jag kunnat konstatera följande:

-Hojen startar inte
-Det är inte pga för klen pluskabel till startmotor
-Det är inte pga att motorn inte går runt
-Det är inte pga att startmotorn inte går

fattar inte vart problemet ligger. skruvade bort startmotorn och den snurrade på som 17. det borde gå lätt som en plätt ju! jag ska höra runt lite bland experterna och se om jag kan få några tips.

jag satte iaf dit bakljus och fick det att funka. hastighetsmätaren är på plats, ska bara förlänga sladden till givaren. Tutan funkar. så nu är det ju faktiskt bara det lilla mysteriet med starten som saknas.... ja just... lufta bromsarna oxå förståss.

 Nya pluskabeln till startmotorn är X antal gånger grövre och räcker och blir över
 Liten cykeldator för att se hastigheten är väldigt snyggt

mullemeck bygger harley chopper forts 33

Klurar vidare på problemet. har mätt lite på solenoiden till att börja med...har inte hittat något fel. kan det vara så illa att pluskablarna till solenoid och startmotor är för klena så att istället för att leda strömmen dit den ska så försvinner energin ut i värme? jag får nog testa ett par grövre

Mullemeck bygger harley chopper forts 33

Jag tappade lite insperation igår när jag inte riktigt fick kläm på sakerna. solenoiden blev varm och kablar likaså. jag är skraj att något är knas med solenoid eller startmotor. jag ska mäta lite på dom så fort jag kan och se om det är kortis någonstans. nu står den i alla fall på laddning så kräm ska finnas när jag kan mickla.

RSS 2.0