Mullemeck bygger harley chopper forts 32

Felsökning, felsökning och åter felsökning. 12 volts el är fanimej tillverkat av djävulen själv. att så små fjuttiga funktioner kan krångla!? ena sidan av blinkerserna funka inte. så jag började riva i kablar hit och dit. men inget hjälpte.... självklart så va det en glödlampa i framblinkersen som va trasig. hur troligt är det i sprillans blinkers!?!? "jaja, jag kopplar in tutan som är enkel och garanterat funkar" tänkte jag sen.... så fan heller.... jaja... det är bara att kämpa vidare. nu när starten funkar så är det nära för provstart. det är bara att hoppas att det blir gnista!

Mullemeck bygger harley chopper forts 31

Solenoidproblemet är löst!! Problemet va inte någon felkoppling utan det va distansen som den sitter på va för tunn. Det resulterade i att solenoiden bottnade och fastnade där. Efter att jag lagt dit 2 st brickor funkade allt som det skulle!! härligt! ett till steg i rätt riktning!

Mullemeck bygger harley chopper forts 30

Det blev lite meka både igår och idag... eller meka är kanske fel ord.... felsökning är nog mer korrekt. Jag satte dit kablarna på polerna och hoppades på det bästa..... Inget alls hände... men efter att ha sovit lite på saken så kom jag fram till att startrelät va felkopplat. Jag vet inte varför men 2 av mina elscheman visade olika saker. Så efter att ha skiftat 2 kablar så rörde sig i alla fall lite saker. Solenoiden blev stekhet så den va inte riktigt rätt heller. Har plockat isär den men det hjälper inte heller. Batteriet blev lite slött efter alla tester så nu står den på laddning.

Fixade ett fäste till choken och la på tanken så nu ser den riktigt bra ut. Får se om man kanske ska fylla på lite soppa någon gång och se vad som händer =)



Mullemeck bygger harley chopper forts 29

Har fått hem luftrenare och lite annat smått och gått. Så idag har jag micklat en sväng med det. Som vanligt tar det längre tid än väntat när man ska mickla. Men till slut satt den där och det blev precis så bra som jag hoppades. Hade även fixat ett par gaswire. Kromet i de nya brytarhuset gjorde att det blev lite tight så jag fick använda borren en sväng innan det gick i. Men efter det gick det smidigt.

Nu har jag en kvällsvecka framför mig på jobbet så det blir väl inte så mycket gjort förän på fredag. Det kan nästan bli så att det är sista shoppingen innan jag är klar!? vågar inte lova men nu är det inte mycket kvar. jag tänker köpa olja och kanske börja få igång snurran!!!


Mullemeck bygger harley chopper forts 28

Idag blev det lite mer gjort. Trots att jag är sjukt trött så va jag bra sugen på att försöka få dit transkåpan. Jag hade skurit ut en special distans i gummi för att få ut kåpan några millimeter. Det verkar vara precis det som behövdes för det kändes som att den satt som en smäck! blev riktigt snyggt med döskallen oxå.

Kollade så att bromsledningen räckte bak och det gjorde den. så nu ska jag bara beställa ledning till frambromsen. Baklampan fick jag ju fixa en ny variant. riktigt snygg och det kommer bli kalasfint!

 ser riktigt ballt ut!
 ledning till bakbromsen
 Smart givare till bromsljuset
 Tuta på platts =)
 Testat nya baklampan... naaaajz

Mullemeck bygger harley chopper fort 27

Idag blev det en ny shoppingrunda hos Lasse på Genuine bikeparts. Det blev lite smått och gott. En början på bromsledningar blev införskaffat. Det är väldigt viktigt att det är högsta standarden och TUV-kodkänt när man ska regbesikta en hoj. Det kostar ju några kronor men förutom att det blir den bästa prestandan så blir det ju riktigt snyggt!! Hittade även en väldigt smidig givare till bromsljuset. En kombinerad banjobult och givare! fiffigare kan det nog inte bli!

Sen behövde den yttre transkåpan kompleteras med inspektionslock. Givetvis rekomenderade jag ett med döskalle på eftersom jag är barnsligt förtjust i dessa tingestar =) En packning till transkåpan handlades oxå och jag hade ju kanske inte så stora förhoppningar att det skulle räcka för att täppa igen glipan som jag får mellan yttre och inre kåpa..... så jag får nog allt ta fram skalpell och snida fram något som funkar!

 Hur ballt är inte det här!?!?!? =)

Mullemeck bygger harley chopper forts 26

Idag blev det rätt mycket mektid efter jobbet. Jag blev på väldigt gott humör då det kändes som att jag fick väldigt mycket gjort. Oljan är klar förutom att en givare eller en oljetrycksmätare ska monteras. Avgassystemet är fäst även där nere och är klart. framlampa och blinkers är färdigkopplat och då är det bara baklampa och bromsljus samt tuta kvar!! Yeeeääääh!! det känns som att det snart närmar sig att sätta kablarna på polerna och sen testa funktionerna... men först så är det lite pill ändå. i morgon hoppas jag få hem lite mer saker så jag kan plocka vidare. måste klura ut hur jag ska få yttre transkåpan att passa då jag fick problem att få dit den. men det löser sig.

 kablar å reläer ser ut att kunna få plats under sadeln som jag tänkt!

Mullemeck bygger harley chopper forts 25

Jag hade lite oflyt här i helgen med att Ganuine bikeparts hade stängt just på fredagen när jag tänkte handla. jaja. jag får vänta tills veckan istället. Jag har ju lite att pyssla med ändå. Tänkte för omväxlings skull dra några oljeslangar istället för kablar och det gick ju hyffsat ändå. Började med att skära mig i fingret men med ett Batman plåster på fingertoppen så fick jag i alla fall dit några slangar. Det va lite trångt på ett ställe så jag gav upp för kvällen men det ska väl gå de med. Efter några svordomar så brukar ju det mesta gå =) Det va i alla fall skönt att ha börjat klämma lite på oljan oxå.

 Lite blod och fint Batman-plåste
  Kanske inte så jätte spännande men några slangar kom dit ikväll i alla fall

bilduppdatering

Här är det lite bilder på det som hänt de senaste dagarna. blinkers fram och skylthållare. ser ut som att det enda jag kan använda av skylthållaren jag fick med är fästet.


Mullemeck bygger harley chopper forts 24

Jag fick dit framblinkers idag och det funkar tycker jag! lödde på kablar och lite sånt oxå. fick även dit skylthållaren och fästet för oljetanken och lite annat. Det börjar verkligen likna något nu tycker jag och jag har stora förhoppningar om att bli klar inom inte allt för lång tid. Nu har jag ju börjat jobba så tiden är väl inte riktigt den samma så jag kan inte hålla samma takt som tidigare. Men det är bara att kämpa på så ordnar det sig nog!

Håll ut, snart kommer fler bilder =)

Mullemeck bygger harley chopper forts23

Nu har allvaret börjat och min första vecka på jobbet började igår. Men det betyder iof inte att inget händer på choppern. igår gjorde jag de främre fästena för blinkers. Enkel men förhoppningsvis funktionell design i aluminium. Om det blir lugnt på jobbet idag så ska jag göra skylthållaren. det är ju ett måste att få fast alla el-prylar för att kunna dra sladdar.

Uppdaterar med bilder så fort jag får tid!

Mullemeck bygger harley chopper forts 22

Ja idag/inatt blev den sen mekning. Klockan är nu halv 1 och jag har precis kommit in från mekar boden. Tog med mig några pilsner ut och skulle kolla lite på de nya sakerna jag beställt såg ut. Det va väl framförallt den nya oljefilter hållaren jag va nyfiken på. Tycker att den blev klockren då man kunde sätta regulatorn på ovansidan av den. När man väl kommer ut så är det svårt att låta bli att skruva lite så jag satte dit hållaren och regulatorn, klurade lite smått på olje-ledningarna och det kommer bli finnemang!

Jag fick med en skylthållare som jag inte vet riktigt vad jag ska göra med. den är för amerikanska formatet och det känns lite trist att sätta dit då det är onödiga böter på sånt. jag får använda lampan och lite annat och sen göra en egen plåt att sätta skylten på. det blir nog rätt bra det med!!

 Oljefilter och regulator. allt i krom ser fint ut!!
 Skruvat isär skylthållaren i smådelar för att kunna tillverka något som går att använda

Mullemeck bygger harley chopper forts 21

Efter att ha shoppat lite på genuine bikeparts så kunde jag provisoriskt montera avgaspiporna och om jag får säga det ser det ruskigt ballt ut. men som jag sagt tidigare så kommer ingen undgå att man kommer på denna cykel!! =) det är hårdrock hela vägen. fick även dit staget till växelföraren. Efter lite mek fortsatte jag med elen. det börjar faktiskt likna något och många funktioner bör snart funka. Kollade lite närmare på skylthållaren som kom med i en låda och dessvärre går den nog inte att användas rakt av utan jag får nog modifiera den lite.

 Avgassystemet ser ju ballt ut!!
 Även växelstaget har snygg design!

Mullemeck bygger harley chopper forts 20

Ja vad ska man skriva..... det är mycket med det elektriska som man säger! =) och det är väl mest el dragning som händer ute å mekarboden. man blir ju inte värst skitig av att dra el men det är mycket att hålla i huvudet. Men idag kom jag en bra bit i alla fall. Jag va lite osäker hur solenoid och startmotor skulle kopplas men jag fick bekräftat att min teori stämde så det va bara att koppla på. Tändning och lite sånt är även det kopplat så rent el-mässigt så skulle man nästan kunna dra igång motorn..... men utan olja, avgassystem och transkåpa är det nog ingen god idé =)

 Solenoiden har fått sina sladdar!
 Solenoiden med täckåpa ser riktigt bra ut!
 Värmer krympslang med "hårtorken" =)
 Börjar bli ett riktigt ormbo. Tur att det finns stripes och eltejp så man kan få lite ordning så småningom


Mullemeck bygger harley chopper forts 19

Alltid när man håller på så är det nåt steg framåt och några steg bakåt. Oljefilterfästet passade inte då motorn är av en äldre modell. så det är bara att lämna tillbaka och byta iof men det tar sån himla tid att bara fixa alla små detaljer. Lurar på vilket luftfilter man ska ha, tänkte först att man kunde ta mitt screaming eagle filter från min hoj men det passade inte heller. Så vi får nog tänka om där med! men det ordnar sig väl!

Idag har jag i alla fall dragit ett gäng sladdar och klurat vidare. Det känns som att jag har hyffsat bra koll på hur det ska dras efter att ha studerat el-scheman hit och dit, så det gäller bara att få till allt med andra ord =) 

 mer sladdar blir det =)
 high tech med laptop och sladdar =) 

Mullemeck bygger harley chopper forts 18

Nu har vi kommit tillbaka från halmstad och det va fint med ett litet break i vardagen. Det har ju varit ett riktigt kanonväder! Idag har jag införskaffat mig ett sprillans nytt GEL batteri till choppern. Det är alltid lika bra att köpa ett gel batteri då det håller mycket längre och har bättre kapacitet. Skönt att ha ett batteri att utgå från när man bygger el-system oxå. Sen har jag fixat en oljefilter hållare. kan ju vara bra att ha när man ska fixa oljan =)

jag har testat distansen jag svarvade och självklart så satt den som en smäck!! =) så nu är drivningen helt klart kan man säga!

tyvär hade inte fästet till oljetanken kommit, det hade inte ens blivit beställt. men jag har ju lite annat att pyssla med så länge!

RSS 2.0