Monoshocker forts 10

Jag håller på för fullt att snickra på fästet för stötdämpare och sadel. Jag har fått göra lite urtag för stötdämparen och lite finputsning på konstruktionen. Sen har jag tänkt om angående oljetanken... min idé har varit att ha den framför motorn vid främre ramrören i horisontalt läge....den hamnar nog lite lågt plus att det känns bättre att ha den vertikalt istället. Så idag har jag börjat att ändra placeringar på anslutningarna. Jag funderar starkt på att dra kopparrör istället för slang... lite sexigare =) Jag va på biltema (usch) och inhandlade gummibälgar till framgaffeln.

Ja som ni ser så jobbas det en hel del men det är inte så mycket att visa så det blir lite tid mellan uppdateringarna.... det är mest slipa.... svetsa..... slipa.... svetsa och sen kapa lite efter det..... och sen svetsa igen =)

Monoshocker forts 9

Eftersom jag vill ha ett riktigt fett bobber stuk på hojen med feta däck så kom jag på idén med att sätta det gamla 140 mm bakdäcket där fram! galet men riktigt fräckt! med lite modifikationer så kommer det nog att passa fint! Jag har även börjat att dra om en del el. jag funderar på att ha en läderväska på svingen som rymmer all el. det kommer nog att lira med looken jag vill ha!


Monoshocker forts 8

Nu börjar även sadel/stötdämparfästet och sadel likna något! det ser ut som jag tänkt mig och jag tror det kommer bli riktigt fränt! ingenting är svetsat än så lutningen på sadeln är väl inte riktigt som det är tänkt. Baklampa och blinkers kommer oxå husera där under!


Monoshocker forts 7

Det har gått fram lite till nu i mitt senaste projekt. Jag har snyggat till kapningarna lite och modifierat fästen. Den nya svingen sitter på platts och det ser rätt biffigt ut! Testade min nya Kempi Tig-svets och jäklar va fint den går! Är en svetsargud med den där i min hand! Började svetsa dit det lägre stötdämpar fästet.


Monoshocker forts 6

Idag va det stora kapardagen! Jag varvade upp vinkelslipen och gick lös på bakramen. Så nu är den helt borta och det kommer nog bli så som jag har tänkt det. Jag kapade inte riktigt längst med så jag har chans att rätta till och snygga till lite ifall det skulle behövas. All el som suttit under sadeln kommer jag få dra om så det blir rent och fint! En sak är säker.... den kommer inte se ut som alla andras hojar!


Monoshocker forts 5

Nu är oljetanken borta och all el som sitter under sadeln är lös. så kapning är nära! ska bli spännande att få bort bakramen!


Monpshocker forts 4

Nu har den stora demonteringen börjat! det går rätt smidigt men jag är ju så att jag i alla fall försöker ha lite ordning på skruvar och skit så det tar lite tid att märka upp saker och arkivera. en hel del kommer jag sälja av. Större delen av bakpartiet är borta. ska ju även tömma oljetanken och ta bort den innan jag går lös med mitt favorit verktyg.....vinkelslipen =) Hojen ska ha lite "spiky" tema så nya handtag är tillverkade och fotpinnar m.m.


Chopper bilder

Choppern är färdigbyggd och klar för min del. Motorn strular och jag har inte riktigt tid och energi att lägga ner på det då jag ska börja riva sportstern som ska bli en monoshocker!! Men jag bjuder på några bilder på mitt arbete! Sadeln är bara dit lagd så ha lite överseende med det!


RSS 2.0